Antena 3 CNN Economic Biz News Business Urşii de la Braşov se înmulţesc datorită crizei economice

Urşii de la Braşov se înmulţesc datorită crizei economice

Urşii de la Braşov se înmulţesc datorită crizei economice
Sursa foto: ursi
14 Apr 2009   •   19:39

Salvaţi din bătaia puştii de criza financiară. La Braşov, numărul urşilor de pe fondurile de vânătoare a crescut cu mult peste normal, însă preţioasele exemplare nu mai sunt dorite de nimeni ca trofee. Motivul? Pe timp de criză, nici cei mai înrăiţi vânători nu mai aruncă 5.000 de euro pentru un cap de urs.

În pădurile de lângă Braşov trăiesc peste 100 de exemplare, în condiţiile în care numărul lor n-ar trebui să depăşească 40. Restul ar trebui împuşcaţi, cred vânătorii, însă nimeni nu pare interesat. Poate şi costul pentru o astfel de distracţie îi sperie chiar şi pe vânătorii înrăiţi: 5000 de euro pentru împuşcarea unui exemplar de urs brun. Aşa se face că deşi suntem în plin sezon de vânătoare nimeni nu a depus cerere pentru a obţine autorizaţie să împuşte fiarele. Autorităţile se aşteaptă ca în curând, urşii să dea din nou iama la containarele de gunoaie de la marginea oraşului.

Ca să nu ajungă în oraş, vânătorii pun zilnic în pădure tone de mâncare. Nimeni nu ştie însă ce se va întâmpla cu animalele când rezervele se vor termina. Mai mult, urşii gunoieri nu mai sunt doriţi nici ca trofee de vânătoare. În aceste condiţii, vânătorii se aşteaptă ca animalele sălbatice să revină în curând în oraş.

Observator

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close