Va fi lansat primul indice imobiliar pentru piaţa rezidenţială din Bucureşti

14 Mai 2008   •   11:15
Va fi lansat primul indice imobiliar pentru piaţa rezidenţială din Bucureşti
Compania Colliers a anunţat că va lansa în premieră pentru România un indice imobiliar care va ajuta la măsurarea preţurilor pe piaţa rezidenţială. Acesta va monitoriza evoluţia preţurilor apartamentelor din Capitală. BREI (Bucharest Real Estate Index) va fi lansat la sfârşitul lunii mai odată cu o bursă virtuală a pieţei imobiliare, prin intermediul căreia cei interesaţi vor putea să se familiarizeze cu investiţiile în această piaţă.

?Dacă pînă acum majoritatea opiniilor legate de piaţa imobiliară din România erau bazate în principal pe zvonuri sau păreri personale, prin acest indice dorim să le oferim celor interesaţi de această piaţă dinamică un instrument obiectiv de analiză a evoluţiei preţurilor şi tendinţelor viitoare?, a declarat Ilinca Păun, directorul departamentului rezidenţial al Colliers.

Ca şi principalii indici bursieri, BREI are la rândul său 8 indici secundari care monitorizează evoluţia preţurilor in cele 6 sectoare din Bucureşti atât pentru apartamentele vechi din blocurile construite înainte de 1990 cât şi pentru cele din proiectele rezidenţiale noi, construite în ultimii ani.

Antena3.ro

x close