Antena 3 CNN Economic Biz News Business Vaccinul, mai ieftin decât tratamentul pentru gripă

Vaccinul, mai ieftin decât tratamentul pentru gripă

Vaccinul, mai ieftin decât tratamentul pentru gripă
Sursa foto: vaccin
13 Noi 2009   •   16:18

Pacientul care intră într-o farmacie şi cere ?ceva împotriva răcelii şi gripei? este sfătuit să cumpere un medicament care să îl scape de febră şi vitamine, pentru întărirea sistemului imunitar. Pe bon, sumele se adună, astfel că, într-o primă fază, tratamentul împotriva răcelii ajunge să coste aproximativ 50 de lei. Vaccinurile împotriva gripei pot fi cumpărate cu cel mult 40 de lei, scrie Evenimentul Zilei.

Dacă o cutie cu vitamina C cu eliberare prelungită costă cam 30 de lei, pentru un un tub de vitamina C, pacientul poate plăti maxim 6 lei. Totodată, medicamentele pentru tratarea nasului înfundat pot cpsta între 10 şi 30 de lei.

Vânzările de produse împotriva răcelii şi a gripei constituie aproape o treime din vânzările de produse eliberate fără reţetă de farmacii. Previziunile pentru anul în curs arată că vânzările pe acest segment de business vor creşte din cauza gripei noi.

În farmacii, vaccinurile antigripale se vând cu 33-35 de lei, iar preţul scade dacă pacientul are un card de fidelitate la respectiva unitate.

Astfel, un banal tratament de răceală costă mai mult decât vaccinul antigripal.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close