Antena 3 CNN Economic Biz News Business Valoarea creditelor s-a dublat în ultimul an

Valoarea creditelor s-a dublat în ultimul an

Valoarea creditelor s-a dublat în ultimul an
29 Mai 2007   •   09:00

Locuitorii din zonele sărace se împrumută tot mai mult la bănci, arată un raport BNR. Valoarea cumulată a creditelor în aceste regiuni rămâne însă sensibil mai mică decât cea din Constanţa sau Bucureşti. Judeţul Botoşani a înregistrat cea mai importantă creştere a creditului în lei. Valoarea creditelor acordate în acest judeţ a crescut de două ori în perioada februarie 2006-februarie 2007 faţă de intervalul anterior. La polul opus se situează judeţele Bihor, Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti, cu majorări de sub 50%, potrivit datelor Băncii Naţionale a României.

Din punct de vedere valoric, în Bihor, Constanţa şi Bucureşti valoarea creditelor depăşeşte un miliard de lei, iar împrumuturile în monedă naţională sunt depăşite de cele în valută. În afară de cele trei judeţe menţionate, creditele în valută le-au depăşit pe cele în lei şi în Cluj, Sibiu şi Timiş.

În 12 judeţe au fost înregistrate creşteri ale împrumuturilor în lei cuprinse între 60% şi 70%, iar în nouă judeţe majorări de 70%-80%. În afară de judeţul Ialomiţa, o creştere accentuată a împrumuturilor în valută, de 109% a fost înregistrată şi în Hunedoara, valoarea acestora ajungând la 495,63 milioane de lei. Pe primele trei locuri în topul celor mai importante valori ale creditelor în lei se situează Bucureşti, Cluj şi Braşov.

Pe primele poziţii în topul realizat de ziariştii de la ?Cotidianul?, în funcţie de împrumuturile în valută se situează tot Bucureştiul şi Cluj, urmate de Timiş. La sfârşitul lunii februarie, valoarea totală a creditelor în lei era, la nivel naţional, de 48,81 miliarde de lei, iar a celor în valută de 45,5 miliarde de lei.

Antena 3

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close