Antena 3 CNN Economic Biz News Business Vânzarea de cauciucuri de iarnă aduce încasări TVA de 450 de milioane euro într-un singur an

Vânzarea de cauciucuri de iarnă aduce încasări TVA de 450 de milioane euro într-un singur an

Vânzarea de cauciucuri de iarnă aduce încasări TVA de 450 de milioane euro într-un singur an
24 Ian 2011   •   23:53

Copiii şi şefii visteriei statului se bucură zilele acestea că s-a întors iarna. Unii se dau cu sania, alţii strâng bani la buget. Sunt încasări de TVA de la cei care au patinat cu maşina pe gheaţă şi imediat şi-au cumpărat anvelope de iarnă. Aproape 450 de milioane de euro se strâng, într-o iarnă, din vânzarea de cauciucuri noi, estimează oficialii ministerului Transporturilor.

Acum, în plină iarnă, toată lumea vrea să îşi echipeze maşinile corespunzător, iar cea mai ceruta manoperă este schimbarea de cauciucuri. “O echipare completă cu anvelope de iarnă cu montat cu echilibrat, porneşte de la 1200 de lei cu tot cu TVA”, a precizat angajatul unui service.“De la ultima ninsoare am vândut foarte multe anvelope, în jur de 20 pe zi. Astăzi până la ora aceasta am vândut opt anvelope. Cele mai vândute au fost cele mai ieftine, în jur de 250 de lei o anvelopă”, a declarat corina chiriac manager raion auto .

20 de anvelope înseamnă încasări de 5.000 de lei şi un TVA de 1.200 de lei de la un singur magazin. Calculele ministerului Transporturilor arată că TVA-ul pentru anvelopele vândute ar aduce statului încasări de aproape 450 de milioane de euro numai într-o iarnă.

Cine nu are cauciucuri de iarnă primeşte între 9 şi 20 de puncte de penalizare, amendă şi poate vor rămâne şi fără certificatul de înmatriculare al maşinii. Asta dacă provoacă un accident. Obligativitatea ca şoferii să aibă anvelope potrivite se aplică, de fapt, de iarna viitoare. Actul normativ s-ar putea aproba miercuri.

×
Subiecte în articol: cauciucuri de iarna
Parteneri
Horoscop 8 iunie 2023. Racii trec printr-o despărţire
x close