Antena 3 CNN Economic Biz News Business Vânzări record la motoare şi scutere. Bucureştiul - o capitală pe 2 roţi

Vânzări record la motoare şi scutere. Bucureştiul - o capitală pe 2 roţi

Vânzări record la motoare şi scutere. Bucureştiul - o capitală pe 2 roţi
30 Iun 2008   •   19:44

Te ajută să te strecori în trafic, consumă puţin şi, dacă ajungi să le conduci o dată, nu mai poţi renunţa la ele. Este vorba despre motociclete şi scutere. De la an la an, vânzările lor aproape că se dublează, după cum o arată cifrele. Şi asta pentru că într-un oraş sufocat de trafic, cum este Capitala, motocicletele şi scuterele sunt o soluţie pentru a te deplasa mai repede. Tot mai mulţi clienţi provin însă din rândul celor dornici de adrenalină.

Potrivit datelor oficiale furnizate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), numai în primele trei luni ale anului s-au vândut peste 600 de astfel vehicule, aproape dublu faţă de perioada similară a anului trecut. Alistar Willis, dealer motociclete, spune că ?foarte căutate sunt motocicletele pentru off-road, dar şi pentru călătorii. Avem deja grupuri de clienţi care pleacă în excursii în Bulgaria, Grecia sau în Europa, pe motocicletă?. 90% dintre motociclete sunt achitate cu banii jos şi nu în rate. Mărcile franţuzeşti, italiene şi japoneze sunt în topul preferinţelor românilor.

Vânzările de scutere au depăşit însă orice aşteptări. Pentru scutere nu este nevoie de permis de conducere şi, în plus, acestea sunt mai ieftine decât motoarele. Preţurile pornesc de la 2000 de RON şi pot ajunge la 20.000 de lei.

La fel ca şi în cazul maşinilor, vânzările de motoare şi scutere au transformat service-urile pentru motorete într-o afacere profitabilă. Situaţiile pot fi evitate, însă, dacă teribilismul este lăsat acasă.

VÂNZĂRI MOTORETE ŞI MOTOCICLETE

ianuarie-martie 2007 - 387
ianuarie-martie 2008 - 640

TOP MĂRCI
1. Peugeot 268 buc.
2. Piaggio 75 buc.
3. Yamaha 75 buc.
4. Honda 45 buc.
5. Aprilia 30 buc.
6. Suzuki 27 buc.
7. Harley Davidson 24 buc.



Observator

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close