Antena 3 CNN Economic Biz News Business Vânzările auto pe februarie,la nivelui anului 1967

Vânzările auto pe februarie,la nivelui anului 1967

Vânzările auto pe februarie,la nivelui anului 1967
Sursa foto: targ auto
04 Mar 2009   •   04:07

Producătorul auto american Ford a afişat marţi o scădere cu 48% a vânzărilor din februarie şi a revizuit în scădere drastică ţintele de producţie pentru trimestrul al doilea comparativ cu nivelul de acum un an, în contextul scăderii ample a cererii de maşini.

Ford a anunţat că vânzările sale au scăzut luna trecută la 99.400 de maşini, de la 192.799 de unităţi câte avea în perioada echivalentă a anului trecut.

Producătorul american, care a afişat o pierdere anuală record de 14,6 miliarde dolari anul trecut, a anunţat că va fabrica 425.000 de maşini în America de Nord în trimestrul al doilea, cu 38% mai puţin comparativ cu producţia de 685.000 de maşini din perioada similară a anului trecut.


Ford este singurul producător auto american care nu a cerut finanţare de la guvern pentru a supravieţui şi a anunţat că dispune de suficient numerar, ca să depăşească perioada de criză.


Ford a anunţat, de asemenea, o diminuare cu 55% a vânzărilor mărcii sale Volvo, pentru care ia în considerare posibilitatea unei vânzări.


Vânzările Ford au scăzut cu aproape 21% în 2008, într-un declin mai abrupt decât cel general al pieţei auto, de 18%.


Sectorul auto se confruntă cu probleme grave pe plan mondial, ca urmare a scăderii drastice a cererii de maşini, în contextul crizei economice globale, iar mai multe ţări au luat măsuri de susţinere a acestuia.



Directorul general delegat al Renault, Patrick Pelata, a declarat că grupul auto francez se pregăteşte pentru o criză de doi sau trei ani, continuând să fie "stabil" din punct de vedere financiar şi să amelioreze productivitatea uzinelor.


Acesta a remarcat că ca primele de casare instituite în mai multe ţări europene "încep să îşi facă efectele". Acestea vor fi observate lunile viitoare, a spus Pelata, precizând ca numărul comenzilor a crescut de cinci sau de şase ori în Germania.

De altfel, vânzările de maşini din SUA au căzut cu peste 40% în februarie, fiind cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani. De asemenea, luna trecută a fost a 15-a lună consecutivă de cădere a vânzărilor.

General Motors Corp, care a fost ţinută pe linia de plutire cu circa14 miliarde de dolari de la guvern şi are nevoie şi de mai mulţi bani, a raportat o cădere de 53 procente.

Vânzările de pe luna februarie au dus indicatorii la cel mai scăzut nivel din 1967.
Producătorii japonezi au raportat pierderi mai mici- cu 37% pentru Toyota Motor Corp şi Nissan Motor Co şi 38 procente la Honda Motor Co.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza piata auto
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close