Antena 3 CNN Economic Biz News Business Vânzările de telefoane mobile, în scădere cu 18% la nivel mondial

Vânzările de telefoane mobile, în scădere cu 18% la nivel mondial

Vânzările de telefoane mobile, în scădere cu 18% la nivel mondial
Sursa foto: telefoane mobile
08 Apr 2009   •   17:03

Vânzările de telefoane mobile la nivel mondial au scăzut în primul trimestru cu peste 50 de milioane de unităţi, respectiv 18%, iar Nokia ar putea raporta, din acest motiv, cele mai slabe rezultate financiare din ultimii şapte ani, potrivit unui sondaj Reuters.
Sărbătorile de iarnă au adus o scădere a cererii de telefoane mobile, iar condiţiile dificile de pe pieţele de creditare au limitat puterea de cumpărare a retailerilor.
Între ianuarie şi martie, industria de profil va înregistra vânzări în scădere cu 18% faţă de intervalul similar din 2008, la 241,7 milioane de aparate, potrivit unui sondaj realizat în rândul a 35 de analişti.
Piaţa telefoanelor mobile s-ar putea confrnta cu dificultăţi pe tot parcursul anului 2009, iar vânzările au scăzut cu 11,4% faţă de 2008.
"Nivelul stocurilor şi lipsa creditelor continuă să influenţeze negativ piaţa telefoanelor mobile. Totuşi, anticipăm o îmbunătăţire a situaţiei în a doua jumătate a anului", a declarat analistul Geoff Blaber.
Tero Kuittinen, analist la GC Research, crede că e posibil ca volumul vânzărilor să fi atins nivelul minim în primul trimestru.

×
Subiecte în articol: telefoane mobile
Parteneri
O româncă prezidează completul de judecători pentru Netanyahu
x close