Antena 3 CNN Economic Biz News Business Vânzările din industria textilă au scăzut cu 10% de la începutul anului

Vânzările din industria textilă au scăzut cu 10% de la începutul anului

Vânzările din industria textilă au scăzut cu 10% de la începutul anului
Sursa foto: industria textila
12 Mai 2009   •   12:58

Preşedintele executiv al Federaţiei Patronale a Textilelor, Confecţiilor şi Pielăriei (FEPAIUS), Aurelienţiu Popescu, a declarat luni, la Constanţa, că vânzările firmelor din domeniu au scăzut de la începutul anului cu 10%, din cauza crizei.
"Ca în toate sectoarele, lumea este îngrijorată pentru că nu ştie ce perspective vor fi. Este clar că au scăzut consumurile destul de mult. Vânzările au scăzut cu aproape 10%. Multe firme au început să aibă stocuri?, a declarat acesta, cu ocazia lansării unei noi ediţii a Târgului Naţional de Îmbrăcăminte-Încălţăminte TINIMTEX.
Popescu a afirmat că producătorii români sunt "puţin speriaţi pentru că încă nu ştiu unde vor ajunge?. Reprezentantul FEPAIUS a mai spus că, după estimările federaţiei, producţia industrială a scăzut în primele patru luni cu aproape trei procente, forţa de muncă tot cu trei procente, iar exporturile cu două procente, scrie NewsIn-
"A fost perioada de iarnă, iar sfârşitul lunii martie - începutul lunii aprilie este perioada în care exportatorii trec de la un sezon la altul, de-abia acum ei încep să pregătească producţia pentru sezonul toamnă ? iarnă (în aprilie a fost o pauză de circa trei săptămâni). Din această cauză nu sunt cifre foarte edificatoare în privinţa situaţiei, perspectivelor şi a influenţei crizei în sectorul nostru?, a precizat Aurelienţiu Popescu.
În privinţa preţurilor, producătorii care participă la târguri vin cu preţuri mai mici decât pâna acum. "Preţurile sunt mai mici din două motive. În primul rând, anul acesta trebuie să supravieţuiască şi nu-i mai interesează să obţină marjele de profit pe care le obţineau până acum. În al doilea rând, mulţi au creat produse noi, de bună calitate, dar cu cheltuieli mai mici?, a conchis Popescu.
Târgul Naţional de Îmbrăcăminte şi Încălţăminte TINIMTEX se desfăşoară la sfârşitul săptămânii în staţiunea Mamaia şi reuneşte peste 300 de producători şi importatori din întreaga ţară.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close