Antena 3 CNN Economic Biz News Business Vânzările Ford în cădere liberă. Producătorul auto a vândut cu 32% mai puţin în luna octombrie

Vânzările Ford în cădere liberă. Producătorul auto a vândut cu 32% mai puţin în luna octombrie

Vânzările Ford în cădere liberă. Producătorul auto a vândut cu 32% mai puţin în luna octombrie
03 Noi 2008   •   21:05

Producătorul auto Ford a anunţat, luni, că vânzările de autovehicule pe piaţa din SUA s-au prăbuşit cu 30,2% în luna octombrie, fiind afectate de încetinirea creşterii economice şi lipsa de încredere a consumatorilor, anunţă Reuters.
Grupul american a raportat pierderi de 8,7 miliarde de dolari în trimestrul al doilea, şi va anunţa, pierderi şi în trimestrul al treilea, conform aşteptărilor analiştilor. Cele mai importante scăderi au fost înregistrate pe segmentul SUV-urilor şi al autovehiculelor crossover.
Incluzând toate mărcile grupului, în luna octombrie Ford a vândut 132.838 unităţi, comparativ cu 190.195 maşini, în aceeaşi lună din 2007.
În comparaţie cu anul trecut, mărcile Ford, Lincoln şi Mercury au scăzut cu 29% faţă de anul anterior, respectiv 53,9% pentru SUV-uri şi 38,8% pentru maşinile crossover. În acelaşi timp, numărul de unităţi vândute a coborât cu 19,2% pentru camionete şi autoutilitare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUV
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close