Antena 3 CNN Economic Biz News Business Vânzările GM au scăzut cu 19,4 procente în iulie

Vânzările GM au scăzut cu 19,4 procente în iulie

Vânzările GM au scăzut cu 19,4 procente în iulie
Sursa foto: vanzari auto
04 Aug 2009   •   20:47

General Motors Co a anunţat luni că vânzările sale pe piaţa americană au căzut 19.4 procente în luna iulie comparativ cu anul viitor, dar au crescut comparativ cu luna anterioară pentru a cincea lună consecutiv, în mare parte cu sprijinul programului rabla din SUA.

GM, care a ieşit din faliment luna trecută după vânzarea celor mai bune active către un grup condus de Trezoreria americană, arăta că vânzările s-au situat la nivelul de 189.443 vehicule în iulie, faţă de 235.184 anul trecut.Vânzările la bucată au scăzut cu doar nouă procente, dar cele de flote cu 47 la sută.

Spre comparaţie, Ford Motor a crecut cu 2,3 procente, aceasta fiind şi singura companie care a scăpat de faliment, în timp ce Chrysler Group LLC a înregistrat o scădere de nouă procente a vânzărilor.

GM a redus producţia drastic în cele 40 de zile ale procesului de faliment, iar în iulie a produs 102.000 maşini în America de Nord.

Producătorul auto a făcut şi o predicţie pentru trimestrul trei, când se aşteaptă să producă 535.000 vehicule, în scădere cu 42 procente faţă de anul anterior.

Şi alţi producători au raportat scăderi în luna iulie comparativ cu anul anterior- 25 procente pentru Nissan Motor Co., 17 procente pentru Honda Motor Co.

Toyota Motor Corp. este de aşteptat să anunţe o scădere a vânzărilor pe piaţa americană 20 procente.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: piata auto criza piata auto
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close