Antena 3 Economic Biz News Business Veste şoc. Pro TV şi-ar putea schimba proprietarul

Veste şoc. Pro TV şi-ar putea schimba proprietarul

10 Dec 2015   •   13:14
Veste şoc. Pro TV şi-ar putea schimba proprietarul

Eric Semler, deţinătorul TCS Capital Management LLC, cel mai mare acţionar minoritar al Central European Media (CME), nu este mulţumit de direcţia actuală a companiei, potrivit site-ului seekingalpha.com, preluat de bursa.ro.

CME, care deţine şi postul naţional ProTV, are ca obiective investiţiile, administrarea şi dezvoltarea staţiilor de emisie TV locale şi naţionale.
TCS Capital Management LLC deţine din CME o participaţie de 10,9%.

Însă, Eric Semler şi fondul său de investiţii au devenit activişti pe TCS, punând presiune pe CME ca să angajeze un consultant financiar pentru a vinde compania. TCS pare a fi mulţumită de standardele operaţionale ale CME însă nu este satisfăcută de actualul preţ al acţiunilor, conform sursei citate.

Pentru scăderea de 60% a preţului titlurilor CME din ultimul an poate fi acuzată, în mare parte, Time Warner Inc, care a preluat controlul CME acum doi ani, potrivit seekingalpha.com. Time Warner deţine acum aproape 50% din Central European Media, controlând efectiv compania.
Există aproximativ 65 de fonduri de investiţii care deţin CME. TCS şi-a mărit recent participaţia sa la CME.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close