Antena 3 CNN Economic Biz News Business Vicepreşedintele Sterling Resources: Nu cunoaştem niciun motiv pentru care contractul să fie reziliat

Vicepreşedintele Sterling Resources: Nu cunoaştem niciun motiv pentru care contractul să fie reziliat

Vicepreşedintele Sterling Resources: Nu cunoaştem niciun motiv pentru care contractul să fie reziliat
Sursa foto: sterling
24 Apr 2009   •   12:22

Vicepreşedintele Sterling Resources, Stephen Birrell, a declarat, joi, că nu ştie de existenţa vreunui temei juridic pentru rezilierea contractului şi că reprezentanţii companiei vor să participe la audierile comisiei parlamentare care investighează documentul, transmite Mediafax.
Contractul are ca obiect explorarea şi exploatarea a două perimetre din Marea Neagră.
"Nu ştim să existe niciun temei juridic pentru care Guvernul României să rezilieze contractul nostru. Mai mult decât atât, Sterling Resources a urmat întotdeauna toate sfaturile şi indicaţiile ANRM cu privire atât la aspectele operaţionale ale activităţii noastre, cât şi la celelalte subiecte care decurg din acordul nostru petrolier", susţine Birrell într-o declaraţie de presă transmisă agenţiei de presă.
Potrivit acestuia, până acum, autorităţile nu au notificat compania cu privire la existenţa unor nereguli.

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale (ANRM), Gelu Mărăcineanu, spunea, pentru Gândul, că există probleme grave în contract şi că acesta ar putea fi reziliat.
"Declaraţiile domnului Mărăcineanu referitoare la ?problemele foarte grave pe care ANRM le-ar fi identificat ne-au surprins, cu atât mai mult cu cât ne-am întâlnit recent cu dumnealui şi nu ne-a semnalat nicio problemă sau îngrijorare cu privire la contractul nostru. În plus, din câte cunoaştem, nici Corpul de Control al Primului Ministru, nici Comisia Parlamentară care a fost de curând însărcinată să conducă o investigaţie asupra contractului nostru cu statul român nu au ajuns la o concluzie până la această dată", a declarat Birell.

Acesta a mai spus că reprezentanţii Sterling sunt pregătiţi să răspundă întrebărilor comisiei parlamentare.
"Am exprimat acest lucru şi în scrisoarea oficială adresată preşedintelui Comisiei de Industrii, Iulian Iancu, care conduce această anchetă, prin care am solicitat participarea la aceste audieri şi permiterea prezentării punctului de vedere al Sterling, imediat când dezbaterile vor începe", a declarat Birell.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close