Antena 3 CNN Economic Biz News Business Videanu vrea să renegocieze contractul în cazul Roşia Montană

Videanu vrea să renegocieze contractul în cazul Roşia Montană

Videanu vrea să renegocieze contractul în cazul Roşia Montană
Sursa foto: videanu
22 Dec 2009   •   13:01

Ministrul propus al Economiei, Adriean Videanu, a declarat, marţi, la audierile din comisiile parlamentare de specialitate, că doreşte renegocierea deţinerilor statului român în cadrul proiectului Roşia Montană, scrie Mediafax.

"Intenţia este de a renegocia deţinerile statului român în acest proiect de îndată ce lucrurile avansează. Nu o să pot garanta că voi obţine un anumit procent la renegociere. Doresc renegocierea în beneficiul statului român, în ideea de a avea şi un cuvânt de spus în ceea ce înseamnă dezvoltarea acestui proiect", a declarat Videanu în cadrul audierilor.
Acesta mai spune că a existat şi o comisie parlamentară care şi-a exprimat punctul de vedere asupra acestui proiect.

"Vom ţine cont de toate sugestiile făcute în timpul dezbaterilor publice, inclusiv de toate hotărârile de instanţă care s-au dat, dar este un potenţial al resurselor minerale pe care Romînia nu-l valorifică", a mai spus Videanu.

Programul de guvernare al viitorului Cabinet are în vedere reevaluarea proiectului Roşia Montană, dar pe baza unor expertize interne şi internaţionale, odată cu realizarea unei strategii naţionale pentru valorificarea resurselor minerale non-energetice.

Proiectul minier de la Roşia Montană, din Munţii Apuseni, este unul plin de controverse, iar contestatarii invocă în special problemele de mediu care ar urma să fie provocate de respectiva investiţie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rosia Montana contract
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close