Antena 3 CNN Economic Biz News Business Viitorul unei fabrici Ford din Anglia, pus în pericol de uzinele din România şi Turcia

Viitorul unei fabrici Ford din Anglia, pus în pericol de uzinele din România şi Turcia

Viitorul unei fabrici Ford din Anglia, pus în pericol de uzinele din România şi Turcia
11 Aug 2008   •   17:40

Competiţia reprezentată de noile fabrici Ford din România şi Turcia pune în pericol viitorul fabricii de automobile Ford din Southampton, Marea Britanie. Fabrica britanică, construită în anul 1972, are în prezent 1.100 de angajaţi şi produce 80.000 de maşini anual.

Compania Ford a demarat recent o competiţie între uzinele sale de pe teritoriul Europei pentru producţia noului model de Ford Transit, care va începe în 2010. În acest context, fabrica britanică este dezavantajată clar de fabricile est-europene care au avantajul costurilor mai mici de producţie. Un purtător de cuvânt al companiei Ford a subliniat însă că nu s-a ajuns încă la nici un rezultat în discuţiile cu privire la fabrica din Southampton. O decizie în acest sens este îngreunată de necesitatea de a produce o gamă largă de van-uri din modelul Transit.

Un memoriu intern care a fost publicat de un ziar local evidenţiază însă îngrijorarea din rândul angajaţilor britanici. În memoriu se arată că fabrica din Southampton se află la "un moment critic, în care fiecare angajat trebuie să facă tot ce îi stă în putinţă pentru a-şi asigura viitorul. În caz contrar, modelul Transit va fi fabricat în altă parte."

Compania Ford se confruntă în ultima perioadă cu pierderi masive de capital, în principal din cauza pensiilor şi asigurărilor sociale pe care trebuie să le plătească. Numai în luna trecută nivelul pierderilor s-a ridicat la 8,7 milioane de dolari.

Sursa foto: nytimes.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close