Antena 3 CNN Economic Biz News Business Vin vremuri grele. În luna septembrie, consumatorii americani şi-au redus cheltuielile

Vin vremuri grele. În luna septembrie, consumatorii americani şi-au redus cheltuielile

Vin vremuri grele. În luna septembrie, consumatorii americani şi-au redus cheltuielile
31 Oct 2008   •   16:51

Americanii încep să se pregătească pentru vremuri grele, creditele se acordă din ce în ce mai greu, iar locurile de muncă se reduc. Pentru prima dată în ultimii doi ani, cetăţenii SUA şi-au diminuat, în luna septembrie, cheltuielile, informează Reuters. Economiştii americani se tem că SUA a intrat deja în recesiune.
Departamentul de Comerţ american a făcut public un raport potrivit căruia, în luna septembrie, cheltuielile lunare ale americanilor au scăzut cu 0,3 %. Acesta a fost primul declin înregistrat de cheltuielile lunare ale americanilor în ultimii doi ani. Mai mulţi economişti americani consideră deja că SUA a intrat în recesiune.
PIB-ul SUA a cunoscut o scădere de 0,3 % , acesta fiind cel mai acut declin din ultimii şapte ani. Presiunile asupra preţurilor s-au moderat uşor în septembrie. Rata anuală de creştere a indicelui cheltuielilor de consum s-a redus de la 4,5% în august la 4,2%. Preţurile de bază, care exclud alimentele şi energia, au urcat cu 2,4% în septembrie, comparativ cu 2,5% în luna precedentă.
În momentul de faţă, consumatorii americani alimentează două treimi din activitatea economică a Statelor Unite.
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close