Antena 3 CNN Economic Biz News Business Vladimir Putin: Rusia nu a fost surprinsă de criza economică

Vladimir Putin: Rusia nu a fost surprinsă de criza economică

Vladimir Putin: Rusia nu a fost surprinsă de criza economică
20 Oct 2008   •   16:51

Vladimir Putin este mai mult decât încrezător în ceea ce priveşte situaţia economică a Rusiei pe timpul crizei economice. În timpul unei reuniuni cu investitori străini, acesta a declarat că Rusia a fost cu un pas înaintea celorlalte state ale lumii şi că autorităţile ruse nu au fost luate prin surprindere de criza financiară mondială. Spre deosebire de celelalte state ale lumii, Putin susţine că statul rus are capacitatea de a autofinanţa creşterea economică, ceea ce ar compensa consecinţele negative ale scăderii preţului petrolului.
Potrivit "Ria Novosti", Putin a declarat: "Economia noastră este destul de puternică pentru a face faţă şocurilor externe de lungă durată". Încrezător, Putin a adăugat:"Noi nu ne-am lăsat surprinşi de criza economică". Putin a mai făcut aluzie la situaţia economică precară a Statelor Unite şi statelor din Uniunea Europeană.
Putin a mai comparat criza financiară actuală cu Marea Criză Economică care a început în anul 1929. Acesta a ţinut să menţioneze că economia Statelor Unite şi a ţărilor din Uniunea Europeană vor cunoaşte o stagnare în 2009, în timp ce economia rusă este stabilă şi pregătită să facă faţă crizei financiare.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close