Antena 3 CNN Economic Biz News Business Vodafone pregăteşte o nouă mega-tranzacţie, pentru o sumă astronomică

Vodafone pregăteşte o nouă mega-tranzacţie, pentru o sumă astronomică

Vodafone pregăteşte o nouă mega-tranzacţie, pentru o sumă astronomică
de M.C.    |    02 Sep 2013   •   12:52

Oficialii Vodafone, citaţi de BBC, au confirmat faptul că se află în discuţii avansate cu Verizon Communications, privind vânzarea grupului american al operatorului de telefonie mobilă prezent şi pe piaţa românească.

Principalul element al tranzacţiei este cota de 45% deţinută de Vodafone în cadrul Verizon Wireless, iar tranzacţia pachetului de acţiuni s-ar ridica la 130 de MILIARDE de dolari. Reprezentanţii Vodafone au spus că discuţiile nu au fost finalizate, însă este de aşteptat ca tranzacţia să aibă loc în perioada imediat următoare.

Aceasta ar fi a doua cea mai "valoroasă" tranzacţie între două companii, recordul fiind deţinut tot de către Vodafone, la preluarea Mannesmann, în 2000. Cele 130 de miliarde ar urma să fie plătiţi în bani şi alte acţiuni Verizon.

Verizon Wireless are peste 100 de milioane de abonaţi, iar tranzacţia ar reprezenta o masivă investiţie în economia britanică, deoarece aproximativ jumătate din sumă ar ajunge la investitorii din insulă. Diferenţa de bani ar urma să fie folosită pentru noi achiziţii în Europa.

×
Subiecte în articol: Vodafone tranzactie actiuni
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close