Antena 3 CNN Economic Biz News Business Volkswagen nu vrea să cumpere Chrysler

Volkswagen nu vrea să cumpere Chrysler

Volkswagen nu vrea să cumpere Chrysler
22 Feb 2007   •   10:07

Primul producător auto european, Volkswagen, a informat nu este interesat de preluarea Chrysler, divizia americană a grupului auto DaimlerChrysler AG. Divizia americană a grupului auto DaimlerChrysler a fost scoasă la vânzare săptămâna trecută. Volkswagen colaborează cu Chrysler în cazul SUV-urilor şi a făcut parte din numele citate pentru o eventuală preluare a constructorului american.

În ultimele trei luni care s-au încheiat la 31 decembrie 2006 Chrysler a înregistrat pierderi de 162,8 milioane euro şi o diminuare a vânzărilor cu 7%. DaimlerChrysler a anunţat recent intenţia de a concedia 13.000 de angajaţi din SUA şi Canada, adică aproximativ 16 procente din personalul său, precum şi închiderea unei uzine în SUA, totul pentru a reduce costurile.

Dintre constructorii auto, singurul grup care pare a fi serios interesat este General Motors. Nici ipoteza cesiunii unui fond de investiţii nu pare de exclus. Evaluată la 35 miliarde dolari în anul 1998, când a fost preluată de Daimler, Chrysler nu pare a vrea decât cinci miliarde dolari, conform estimărilor analiştilor de la Bank of America, sumă uşor de strâns pentru mulţi investitori financiari.

Alianţa Renault-Nissan a anunţat, de asemenea, că nu este interesată de preluarea diviziei americane a grupului auto DaimlerChrysler AG, în ciuda faptului că anul trecut a analizat posibilitatea unui parteneriat pe piaţa din America de Nord, a anunţat miercuri un oficial de la Nissan.

Rompres

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close