Antena 3 CNN Economic Biz News Business Volkswagen preia controlul Scania, în schimbul a 2,9 miliarde euro

Volkswagen preia controlul Scania, în schimbul a 2,9 miliarde euro

Volkswagen preia controlul Scania, în schimbul a 2,9 miliarde euro
03 Mar 2008   •   17:26

Volkswagen, producătorul german de automobile, preia controlul asupra constructorului de camioane Scania, în urma achiziţiei unor participaţii în valoare de 2,9 miliarde de euro de la familia Wallenberg, celălalt acţionar important al companiei. Astfel, Volkwagen dobândeşte 68,6% din acţiunile Scania, precum şi controlul asupra deciziilor ce se iau în companie.

Întreaga tranzacţie se ridică la suma de 2,87 miliarde de euro, producătorul german achiziţionând 134,7 milioane de acţiuni Scania a câte 21,35 euro fiecare.

Drepturile de vot ale Volkswagen, în cadrul consiliul Scania, vor creşte de la 37,98%, la 68,6%, iar cota cu care compania germană va participa la activitatea economică a constructorului de camioane se va ridica la 37,73%, faţă de 20,89% din prezent.

Potrivit Reuters, se întrevede o fuziune între Scania şi MAN, constructorul german de camioane, deşi directorul financiar al Volkswagen, Dieter Pötsch, respinge o alianţă cu MAN în viitorul apropiat.

Entitatea formată în urma unei tranzacţii dintre cele două companii, Scania şi MAN, ar deveni principalul producător european de camioane şi ar avea capacitatea să crească mult mai repede decât o fac individual.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close