Vosganian cheamă la verificări OMW-ul

03 Sep 2007   •   03:35
Vosganian cheamă la verificări OMW-ul
OMV va prezenta Autorităţii pentru Valorificarea activelor Statului, până pe 30 septembrie, documentele care atestă îndeplinirea obligaţiilor investiţionale la Petrom. AVAS susţine că restul obligaţiilor asumate prin contractul de privatizare au fost îndeplinite. În sprijinul acestei afirmaţii, AVAS face referire la o serie de obligaţii de bază asumate de austriecii de la OMV, cum ar fi ?păstrarea obiectului de activitate?, ?abţinerea cumpărătorului de la externalizarea participării sale la capitalul Petrom?, ?păstrarea personalului societăţii sau cele privind interdicţia transferului, fără acordul vânzătorului, a dreptului de proprietate obţinut asupra acţiunilor Petrom?.

Declaraţiile reprezentanţilor AVAS vin ca urmare a semnalelor lansate de ministrul economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian, la mijlocul săptămânii trecute, anunţă Evenimentul Zilei. Vosganian şi-a exprimat neîncrederea faţă de corectitudinea privatizării Petrom.

Niciun cuvânt însă despre stadiul realizării investiţiilor de peste trei miliarde de euro până în 2010, anunţate de conducerea Petrom în noiembrie anul trecut. Investiţiile ar trebui să vizeze securizarea producţiei de ţiţei şi gaze a României. Un miliard de euro ar trebui să fie investiţi numai în 2007.


Parteneri
x close