Antena 3 CNN Economic Biz News Business Vosganian: Codul Fiscal nu se va modifica în 2009

Vosganian: Codul Fiscal nu se va modifica în 2009

Vosganian: Codul Fiscal nu se va modifica în 2009
22 Mai 2008   •   13:45

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat că, în 2009, Codul Fiscal nu se va modifica. Specialiştii din minister consideră că s-a ajuns la un echilibru, astfel că pentru următorul an Codul Fiscal va fi menţinut în aceeaşi formă. ?Viziunea Guvernului în aceşti ani a fost stabilitatea fiscală, cu creşterea veniturilor bugetare?, a spus ministrul.

Nici preţul gazelor naturale nu va fi modificat, până la 1 iulie, spune Vosganian, deşi distribuitorii de gaze susţin că înregistrează pierderi din cauză că preţurile nu au crescut. Ministrul Economiei şi Finanţelor a atras atenţia că preţul gazelor naturale livrate consumatorilor români a crescut din ianuarie 2007 cu doar 6%, faţă de un avans de 70% la nivel mondial. ?Nimeni nu s-a întrebat cum am reuşit acest lucru?, a spus Vosganian.

Vosganian s-a referit şi la preţurile ridicate ale carburanţilor comercializaţi de Petrom, despre care a spus că reprezintă o ?sfidare?. ?În România benzina se vinde la preţuri mai mari decât în ţări care nu au rezerve de hidrocarburi. Mi se pare o sfidare şi este un termen care nu este destul de tare pentru ceea ce se petrece?, a declarat Vosganian. Este pentru a treia oară în ultimele două săptămâni când Vosganian critică Petrom pentru preţurile pe care le practică pentru benzină şi motorină.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close