Antena 3 CNN Economic Biz News Business Vosganian: România ar putea adopta moneda euro în 2014

Vosganian: România ar putea adopta moneda euro în 2014

Vosganian: România ar putea adopta moneda euro în 2014
26 Mai 2008   •   12:30

România ar putea adopta moneda euro la 1 ianuarie 2014. Anunţul a fost făcut de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, care a precizat că acest lucru va aduce noi obligaţii instituţiei pe care o conduce. Prima ar fi consolidarea deficitului bugetar şi o reducere a lui sub 1%. Modalitatea în care se va face trecerea va fi stabilită de Banca Naţională.

Vosganian susţine că intervalul 2012-2014 va fi o perioadă pregătitoare pentru trecerea României în zona euro. În acelaşi context, comisarul european Leonard Orban a declarat că, fără o creştere importantă a eficienţei politicilor bugetare şi fiscale, obiectivul 2014 pentru introducerea monedei euro va fi greu de atins. Pentru prima dată în acest an, Guvernul va propune un buget multianual, pe doi ani. Acesta va implica toate nivelurile administraţiei şi va cuprinde proiecte de infrastructură.

Ministrul Economiei consideră că proiectul de buget multianual va aduce în dezbaterea parlamentară o serie de proiecte, pe care guvernele ce vor urma trebuie să le reia. În acest fel, membrii actualului Guvern consideră că va extista continuitate în unele programe importante, cum ar fi modernizarea aeroporturilor infrastructura feroviară, dar şi continuarea traseelor de autostradă.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close