Antena 3 CNN Economic Biz News Business Vosganian: taxa auto nu creşte de 3 ori pentru toate maşinile noi

Vosganian: taxa auto nu creşte de 3 ori pentru toate maşinile noi

Vosganian: taxa auto nu creşte de 3 ori pentru toate maşinile noi
14 Ian 2008   •   20:36

Taxa auto nu va creşte de 3 ori pentru toate maşinile noi. Aşa ne asigură ministrul Economiei, Varujan Vosganian. El a refuzat să precizeze însă cum se va face diferenţierea şi pentru ce autoturisme se va percepe o taxă triplă. Potrivit ministrului, modificarea taxei de primă înmatriculare nu va conduce nici la o explozie a preţurilor la maşinile noi. Vosganian susţine că taxa se va calcula în funcţie de nivelul de poluare, dar şi de valoarea de piaţă a autovehiculului.

?Când spui că va creşte de 3 ori, trebuie să spui de la ce nivel pleci. Vreau sa vă spun că maşinile noi aveau niveluri foarte mici, în legea iniţială. Deci nu trebuie să existe nicio alarmă cu privire la taxa auto. Dar afirmaţia că la toate maşinile noi taxa va creşte de 3 ori nu este corectă?.

Noul principiu pe care-l introduce modul actual de calcul al taxei este că vechimea duce la scăderea taxei, în cazul maşinilor din aceeaşi clasă Euro. În acelaşi timp însă, pentru maşinile poluante non-euro se ajunge la valori foarte mari. Astfel, la o maşină non-euro cu un motor puternic, taxa va fi de câteva mii de euro şi poate ajunge chiar la 5.500 de euro.

Intenţia Guvernului este ca Ministerul Mediului să administreze încasările pentru a da o cât mai mare tentă ecologică acestei taxe.

Antena 3

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close