Antena 3 CNN Economic Biz News Business Wall Street. În ciuda crizei, primele pe 2007 au atins niveluri record

Wall Street. În ciuda crizei, primele pe 2007 au atins niveluri record

Wall Street. În ciuda crizei, primele pe 2007 au atins niveluri record
22 Dec 2007   •   14:38

Economia americană suferă de pe urma crizei imobiliare, dar angajaţii de pe Wall Street primesc în continuare bonusuri grase de sărbători. Anul acesta, comisioanele de sfârşit de an au fost cu 14% mai mari decât cele din 2006. Economia americană a avut serios de suferit de pe urma actualei crize de pe piaţa creditelor imobiliare de mare risc. Investitorii au suferit pierderi uriaşe, valoarea acţiunilor a scăzut cu până 45 de procente. Analiştii se aşteptau să urmeze şi o reducere a procentului compensaţiilor pentru angajaţi în 2007. Dar pe Wall Street unii au ştiut să speculeze momentul şi au câştigat foarte bine.

Supriza lui 2007 a venit din partea băncii americane de investiţii Goldman Sachs, care a cheltuit peste 20,2 miliarde de dolari pentru salarii şi bonusuri. Angajaţii au primit de această dată cu până la 23% mai mult faţă anul trecut. În 2007, companiile mai mici au ajuns în pragul falimentului, iar angajaţii au simţit asta pe pielea lor.

Analiştii prevăd în 2008 un an dificil pentru multe bănci, având în vedere criza creditelor ipotecare prin care trece piaţa bancară americană. Cu toate astea, companiile financiare vor acorda bonusuri mai mari cu până la 10% faţă de cele din anul trecut.

Antena 3

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close