Antena 3 CNN Economic Biz News Business Warren Buffett: Creşteţi taxele pentru noi, cei bogaţi! (VIDEO)

Warren Buffett: Creşteţi taxele pentru noi, cei bogaţi! (VIDEO)

Warren Buffett: Creşteţi taxele pentru noi, cei bogaţi! (VIDEO)
Sursa foto: Foto: judiciaryreport.com
06 Oct 2010   •   12:34

Al treilea cel mai bogat om din lume, miliardarul Warren Buffett, a declarat, în cadrul unei conferinţe a revistei Fortune, că Wall Street este ca o biserică care face profit pe spatele societăţii, potrivit Bloomberg.

Omul de afaceri că cea mai bună soluţie ar fi creşterea semnificativă a taxelor pentru miliardari, incluzându-se şi pe el printre cei ce trebuie să sufere pentru economia să-şi revină.

"Taxarea suplimentară pentru cei bogaţi, este cea mai bună metodă pentru ca Guvernul să-şi mărească fondurile. Deci, taxaţi-ne pe noi!" a spus Buffett.

Miliardarul a mai spus că o mare parte din vina pentru situaţia tragică în care se află economia actuală, o poartă acele facilităţi acordate instituţiile financiare mari şi oamenilor de afaceri puternici, care le permite acestora să-şi asume riscuri extrem de periculoase, pe baza unui back-up bine asigurat.

"Una dintre problemele care există încă este valoarea stimulentelor pentru managerii instituţiilor financiare mari", a explicat afaceristul american.

Warren Buffett a adăugat că majoritatea companiilor şi instituţiilor mari nu au dat faliment, ci au pierdut sute de milioane de dolari, tocmai pentru că statul le-a asigurat în mod constant fonduri pentru redresarem ceea ce a dus la o imensă gaură în bugetul de stat.

"Oamenii au tendinţa de a juca jocuri de noroc şi devine din ce în ce mai uşor pentru ei să joace.", spune Buffett.

Mai mult decât atât, acele companii care au fost salvate de stat, au găsit mereu metode pentru a amâna sau chiar anula taxele şi contribuţiile sociale.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Warren Buffett Wall Street
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close