Antena 3 CNN Economic Biz News Business Xerox şi KPMG vor plăti 750 de milioane de dolari pentru a încheia un proces

Xerox şi KPMG vor plăti 750 de milioane de dolari pentru a încheia un proces

Xerox şi KPMG vor plăti 750 de milioane de dolari pentru a încheia un proces
28 Mar 2008   •   19:40

Xerox şi compania de consultanţă şi audit KPMG vor plăti 750 de milioane de dolari în urma unei înţelegeri pentru încheierea unui proces iniţiat de acţionari ai producătorului de echipamente de birotică, care au susţinut că au fost victime ale unor practici frauduloase în contabilitate. Xerox a declarat joi că a primit aprobarea preliminară a curţii pentru a încheia procesul care datează din 2000, conform Financial Times.

Preţul acţiunilor Xerox a scăzut de la 60 de dolari pe acţiune în 1999, la mai puţin 5 cenţi în 2000, după ce producătorul de echipamente de birotică a fost implicat în procesul legat de neregularităţi în evidenţele contabile. Xerox a plătit suma record de 10 milioane de dolari în 2002 pentru a ajunge la o înţelegere cu privire la acuzaţiile de fraudă ale Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare din SUA.

Problemele companiei Xerox au început în iunie, anul 2000 când a admis că au existat nereguli în contabilitatea filialei sale din Mexic, concediind chiar o parte din angajaţii ei. Situaţia financiară a Xerox s-a îmbunătăţit, compania producând anul trecut un flux operaţional de numerar de 1,9 miliarde dolari şi răscumpărând acţiuni proprii în valoare de 631 de milioane de dolari.

Compania însă, nu a admis, în cadrul acestei înţelegeri, că ar fi efectuat greşeli. Pe parcursul acestui an Xerox a anunţat că va efectua, plăţi totalizând 670 de milioane de dolari, în cinci rate, iar KPMG, fosta companie de audit a companiei şi un co-acuzat în proces, vor plăti 80 milioane de dolari.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close