Antena 3 CNN Economic Biz News Business ?Yotel? - hotelul viitorului

?Yotel? - hotelul viitorului

?Yotel? - hotelul viitorului
11 Iul 2007   •   08:54

Un întreprinzător britanic afirmă că a inventat un nou gen de hotel, care oferă confort de patru stele la un preţ destul de accesibil. Prima sa construcţie a fost inaugurată într-un aeroport din Londra, iar clienţii nu lipsesc, deşi ambianţa este destul de diferită de ceea ce s-ar aştepta de la un hotel de lux. Camerele aşa-numitului „Yotel”, amenajat la aeroportul Gatwick, au toate dotările unui hotel de patru stele: televizor cu ecran mare, conexiune la Internet, o baie perfect echipată şi un sistem stereo cu peste 5000 de înregistrări.

Sunt însă şi câteva deosebiri: camera este minusculă şi seamănă mai degrabă cu o capsulă spaţială, iar fereastra dă spre coridor. Inventatorul crede că aceste amănunte nu-i vor deranja pe călătorii obosiţi care oricum nu doresc decât să se relaxeze. O altă inovaţie: camera poate fi închiriată doar pentru câteva ore şi nu pentru toată noaptea.

Camerele costă între 50 - 80 de dolari, pentru patru ore, şi între 110 - 160 dolari pentru toată noaptea. Unul dintre primii clienţi recunoaşte că a fost atras în primul rând de preţul scăzut.

Următoarele „Yoteluri” vor fi deschise în curând la principalul aeroport londonez, Heathrow, la Amsterdam şi Frankfurt. Proprietarul este convins că a declanşat o adevărată revoluţie în industria hotelieră.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close