Antena 3 CNN Economic Biz News Business Zăcământ de petrol de 6 milioane de barili, descoperit la Jimbolia

Zăcământ de petrol de 6 milioane de barili, descoperit la Jimbolia

Zăcământ de petrol de 6 milioane de barili, descoperit la Jimbolia
Sursa foto: Foto: treehugger.com
29 Mar 2011   •   16:53
Compania Zeta Petroleum România a anunţat, prin intermediul unui proiect pentru 2011, că oraşul timişean Jimbolia se află pe un zăcământ de ţiţei parafinos de foarte bună calitate. Rezerva indică o valoare de aproximativ 1,5 milioane de barili, care pot ajunge chiar la şase milioane de barili. Acest zăcământ reprezintă marea provocare pentru 2011, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Agerpres.

“Marea provocare pentru 2011 este de a găsi cele mai bune soluţii pentru exploatare, în condiţii de maximă securitate, a operaţiilor petroliere şi de protecţie a mediului. În urma testelor din 2010, am evidenţiat existenţa unor nivele saturate cu amestecuri de gaze bogate cu bioxid de carbon, cu înaltă presiune, iar în acest moment suntem în faza în care derulăm diferite studii pentru a identifica cele mai potrivite soluţii pentru exploatarea petrolului subiacent în condiţii de siguranţă”, anunţă Bogdan Popescu, director general Zeta Petroleum România.

Zeta Petroleum împarte o participaţie de 50% cu firma Armx Gaz, o companie publică românească ce proiectează, confecţionează, instalează şi asigură mentenanţa echipamentelor din industria de petrol şi gaze.

Licenţa Jimbolia cuprinde două câmpii, descoperite în anii '80: Jimbolia Veche şi Jimbolia Vest. Cele două companii evaluândi-le în vederea readucerii în producţie.

Numele Zeta Petroleum indică o companie privată de explorare şi producţie de petrol, înfiinţată în anul 2005, ce are ca sferă de interes Europa Centrală şi de Est. Obiectivele Zeta Petroleum sunt dezvoltarea şi identificarea de noi oportunităţi în domeniul petrolului şi gazelor naturale din România. 

×
Subiecte în articol: petrol titei
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close