Antena 3 CNN Economic Biz News Camera Reprezentanţilor a hotărât impozitarea cu 90% a primelor de la AIG

Camera Reprezentanţilor a hotărât impozitarea cu 90% a primelor de la AIG

Camera Reprezentanţilor a hotărât impozitarea cu 90% a primelor de la AIG
Sursa foto: impozit venit
20 Mar 2009   •   11:03

Cu o viteză calificată ca neobişnuită, Camera Reprezentanţilor a adopatat o lege prin care taxează bonusurile primite de angajaţii de la companiile salvate de stat pentru a recupera cea mai mare parte din cele 165 milioane de dolari pe care directorii American International Group Inc şi i-au împărţit între ei ca prime.

Pe de altă parte, AIG s-a supus unei citaţii şi a oferit procurorului general din New York, Andrew Cuomo, detalii referitoare la prime. Cu toate acestea, oficialul a comunicat că numele vor fi publicate numai după ce va face o analiză a riscurilor, urmare a ameninţărilor primite de angajaţii AIG.
Oricum, Camera a răspuns prompt la revolta publică referitoare la prime în cadrul companiei ce a primit 180 milliarde dolari ca ajutor de la stat şi a votat, cu 328-93, un impozit de 90% pe bonusurile primite de directorii companiilor salvate de banii contribuabililor.

Impozitul se va aplica directorilor cu venituri de peste 250.000 de dolari ce au lucrat pentru companii ce au primit cel puţin cinci miliarde de dolari.

Se apreciază că mânia provocată de aceste prime, precum cele de la AIG, ar putea submina încrederea în eforturile lui Barack Obama de a rezolva criza financiară şi de a scoate economia din recesiune.
Este aşteptat ca Senatul să aprobe vineri o lege similară pentru a recupera primele prin intermediul unei taxe indirecte pentru companiile ce au primit cel puţin 100 milioane de dolari din fondul de salvare de 700 miliarde de dolari.

Cele două camere vor trebui apoi să ajungă la un numitor comun şi să elimine diferenţele înainte ca acestea să fie semnat de Obama. Secretarul trezoreriei, Timothy Geithner, aflat în centrul criticilor în scandalul AIG, a declarat că îşi asumă responsabilitatea pentru controversă. El a repetat că a aflat de prime abia pe 10 martie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close