Antena 3 CNN Economic Biz News Canada anunţă un plan de stimulare a economiei de 32 miliarde dolari

Canada anunţă un plan de stimulare a economiei de 32 miliarde dolari

Canada anunţă un plan de stimulare a economiei de 32 miliarde dolari
Sursa foto: economia canadei
29 Ian 2009   •   08:16

Guvernul conservator al Canadei a dezvăluit un plan de 32 de miliarde de dolari menit a stimula economia, o mutare ce ar putea amâna debarcarea premierului Stephen Harper de către opoziţie.
Ministrul de Finanţe, Jim Flaherty, a declarat că planul include 9,8 miliarde de dolari pentru infrastructură în următorii doi ani. De asemenea, el a prevăzut primul deficit pentru Ottawa în mai mult de zece ani.
Criza economică a lovit puternic Canada în ultima perioadă. Peste 100.000 de oameni au fost concediaţi doar în ultimele două luni ale 2008, iar banca centrală prevede că producţia economică se va contracta cu 4,8% procente în primul trimestru.
Guvernul va asigura bani pentru poduri, autostrăzi, reţele de internet de mare viteză şi modernizarea locuinţelor. De asemenea, a prelungit termenul în care şomerii vor primi ajutor, în caz că sunt concediaţi.
Se mai specifică că obiectivele acestui plan includ protejarea sistemului financiar şi asigurarea accesului la credit. Se mai promite ajutor pentru săraci, dar şi pentru industriile aflate în dificultate, precum sectorul auto sau forestier.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Canada criza economica
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close