Antena 3 CNN Economic Biz News "Cantitatea de petrol extrasă este impresionantă!" Record pentru Arabia Saudită

"Cantitatea de petrol extrasă este impresionantă!" Record pentru Arabia Saudită

"Cantitatea de petrol extrasă este impresionantă!" Record pentru Arabia Saudită
Sursa foto: Foto: thelargest.net
01 Sep 2013   •   17:00

Producţia de petrol a OPEC (Organizaţia statelor exportatoare de petrol) a urcat în august cu 0,4% faţă de luna precedentă, la 31,04 milioane de barili pe zi, fiind susţinută de livrările Arabiei Saudite, care au atins cel mai ridicat nivel din ultimii 24 de ani, de când sunt înregistrate date de acest fel.

Potrivit Bloomberg, este pentru a şase oară în ultimele şapte luni când producţia OPEC a crescut.

Livările saudite de ţiţei au urcat în august cu 150.000 de barili, la 9,95 milioane de barili pe zi, înregistrând a şasea creştere lunară consecutivă şi cel mai ridicat nivel din 1989, de când sunt înregistrate date lunare.

Aceasta este, de asemenea, cea mai mare creştere a producţiei în rândul statelor membre ale OPEC.

"Cantitatea de petrol extrasă de saudiţi este impresionantă. Piaţa ar putea deveni mai precaută în octombrie-noiembrie", a declarat Sarah Emerson, analist la ESAI Energy în Wakefield, Massachusetts.

Emiratele Arabe Unite au majorat la rândul lor livrările cu 120.000 de barili, la 2,92 milioane de barili pe zi, tot un nivel record după 1989.

Producţia Libiei a scăzut în schimb pentru a cincea lună consecutiv, cu 225.000 de barili, la 575.000 de barili pe zi, la cel mai redus nivel din octombrie 2011. La doi ani de la înlăturarea de la putere a lui Muammar Gaddafi, eforturile guvernului de a relansa industria petrolieră sunt împiedicate de violenţe şi proteste.

Angola a livrat luna trecută 1,74 milioane de barili de petrol pe zi, Nigeria 2,02 milioane barili, iar Iranul 2,57 milioane de barili.

×
Subiecte în articol: petrol OPEC Arabia Saudita
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close