Antena 3 CNN Economic Biz News Capitala are buget. Două dintre cele 50 de amendamente ale consilierilor PD-L au trecut

Capitala are buget. Două dintre cele 50 de amendamente ale consilierilor PD-L au trecut

Capitala are buget. Două dintre cele 50 de amendamente ale consilierilor PD-L au trecut
Sursa foto: sorin oprescu
13 Apr 2009   •   19:02

După dezbateri care au durat o zi întreagă, bugetul Capitalei prezentat de Sorin Oprescu, a fost adoptat. Au fost discuţii aprinse între Oprescu şi consilierii PD-L, pentru că banii alocaţi municipalităţii nu ajung decât pentru proiectele în desfăşurare.

Consilierii municipali ai PD-L au prezentat în şedinţa Consiliului General, aproape 50 de amendamente la proiectul de buget prezentat săptămâna trecută de primarul Sorin Oprescu.

?Repet în câteva cuvinte ceea ce Partidul Democrat Liberal susţine prin aprobarea acestui buget: continuarea şi finalizarea marilor lucrări de dezvoltare ale oraşului, construcţia de parcări subterane, susţinerea transportului public, a învăţământului şcolar şi preşcolar, a culturii şi a calităţii mediului înconjurător? a declarat liderul consilierilor PDL, Ionuţ Popa.

Sorin Oprescu s-a arătat extrem de nemulţumit de cele aproape 50 de amendamente aduse bugetului de către consilierii democrat-liberali.

Primarul Capitalei a precizat că în buget nu există bani pentru ?obiectivele lui Oprescu? sau pentru ?obiectivele consilierilor?, ci pentru proiecte sociale.

La final, numai două dintre amendamentele consilierilor PDL au trecut, acest lucru deblocând practic votul, iar bugetul afost adoptat. Cele două amendamente se referă la permutarea banilor alocaţi unor instituţii de cultură şi la construcţia stadionului Lia Manoliu.

Primarul general a mai precizat că bugetul municipalităţii pentru acest an este unul ?de austeritate?. Oprescu a afirmat că deşi mai mult de jumtăte din bani sunt alocaţi proiectelor de infrastructură, municipalitatea ar mai fi avut proiecte noi pe care ar fi dorit să le dezvolte.

Antena 3

×
Subiecte în articol: primaria capitalei
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close