Antena 3 CNN Economic Biz News Care sunt meseriile cele mai afectate de criză. Topul domeniilor în declin

Care sunt meseriile cele mai afectate de criză. Topul domeniilor în declin

Care sunt meseriile cele mai afectate de criză. Topul domeniilor în declin
18 Noi 2008   •   17:33

Criza economică se resimte puternic şi în buzunarele românilor. Iar la unii chiar mai repede şi mai mult decât la mulţi care acum se gândesc că situaţia nu îi va afecta şi pe ei.
La nivel naţional, peste 150.000 de salariaţi au înregistrat o scădere drastică a veniturilor din pricina cererii mai mici de pe piaţă, a reducerii activităţii la locul de muncă, sau şi-au pierdut locul de muncă. Cele mai afectate meserii sunt cele ce produc venit în legătură directă cu volumul de vânzare, din comisioane de exemplu- precum agenţii imobiliari, brokerii sau dealerii auto.
Pentru prima categorie, veniturile au scăzut de până la trei ori. Dintre cei aproximativ 50.000 de agenţi imobiliari care lucrează în România, o mare parte se gândeşte serios să renunţe la meserie şi să se mute în alt domeniu, scrie Evenimentul Zilei.
În ce priveşte brokerii de credite şi vânzătorii de maşini, aceştia au o situaţie puţin mai bună. În cel mai bun caz, ei reuşesc să obţină venituri cu 35% mai mici decât cele cu care sunt obişnuiţi.
Angajaţii din siderurgie, care acum sunt majoritatea într-un ?concediu prelungit? din cauza închiderii temporare a fabricilor, primesc salarii cu un sfert mai mici- peste 30 de mii de persoane.
Pe locul cinci în clasamentul categoriilor de salariaţi mai saraci din cauza crizei sunt cei din sectorul subansamblelor auto.
La toate acestea se adugă cei care îşi pierd slujbele.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica locuri de munca
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close