Antena 3 CNN Economic Biz News Casa Albă propune reduceri ale taxelor

Casa Albă propune reduceri ale taxelor

Casa Albă propune reduceri ale taxelor
Sursa foto: taxe
09 Dec 2009   •   14:43

Preşedintele american Barack Obama a propus reduceri ale taxelor pentru micile afaceri, cheltuieli pentru infrastructură şi alimentarea creşterii slujbelor prin eficienţă energetică.
Atacând nemulţumirea publică legată de rata şomajului cu două cifre, Obama a cerut o extindere a asigurărilor de sănătate şi şomaj pentru peste 15 milioane de şomeri americani, şi sublinia că cea mai bună metodă de a aborda deficizul este crearea de locuri de muncă.
"Există unii care spun că trebuie să alegem între a rezolva deficitele, pe de o parte, şi investirea în crearea de locuri de muncă şi creştere economică, pe de alta. Dar aceasta este o alegere falsă" .
Un oficial al administraţiei arăta că circa 50 de miliarde de dolari vor fi repartizaţi pentru a fi cheltuiţi pe drumuri, poduri şi infrastructura de transport, iar banii vor fi cheltuiţi în decurs de un an.
Rata şomajului a ajuns la 10 procente luna trecută.

Liderul american a a propus folosirea a 200 miliarde de dolari necheltuiţi din fondul de 700 miliarde dolari de anul trecut pentru salvarea băncilor, care vor fi redirecţionaţi spre micile afaceri, în loc a se încerca să se reducă uriaşul deficit.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Casa Alba Barack Obama
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close