Antena 3 CNN Economic Biz News Câştigătorii crizei. Cine sunt cei pentru care recesiunea a fost mană cerească

Câştigătorii crizei. Cine sunt cei pentru care recesiunea a fost mană cerească

Câştigătorii crizei. Cine sunt cei pentru care recesiunea a fost mană cerească
28 Ian 2013   •   13:06

Dacă ar fi ştiut ce urma să vină în 2008, probabil că mulţi antreprenori s-ar fi orientat către domeniile care aveau să devină vedetele crizei.   Cele care au câştigat din problemele altora, paradoxal, din nevoia de a a se restrânge, de a cheltui mai puţin sau din urgenţa de a ieşi din situaţii de business nefavorabile. Câştigătorii crizei nu sunt mulţi, dar sunt acum mai puternici decât oricând.

Agendele avocaţilor de business, ale lichidatorilor, ale recuperatorilor sau ale angajaţilor din companiile de servicii externalizate au fost pline în ultimii ani. Pentru ei, scăderile din economie nu au însemnat nici pe departe mai puţine proiecte, mai puţine ore de lucru sau dispariţia provocărilor. Dimpotrivă. Cu toţii au intrat într-un ritm frenetic de muncă, accentuat pe măsură ce companiile din alte sectoare începeau să întâmpine probleme. Poate fi considerată drept o evoluţie cu specific necrofag, dar, pentru câţiva, criza a fost cel mai bun pretext de creştere.

PeliFilip este o firmă înfiinţată în primele zile ale crizei. Se spune că avocaţii sunt necesari atât în vremurile rele, cât şi în cele bune. Nu am avut domenii care au scăzut, dimpotrivă; avem practici pe care le-am construit din mers şi ele s-au dovedit puternice şi de succes (litigiile sunt un bun exemplu)”, spune Francisc Peli, managing partner al casei de avocatură PeliFilip. Pentru casa de avocatură pe care o conduce, 2012 a fost cel mai bun an de până acum, în care echipa s-a mărit, ajungând până la un număr de 57 de avocaţi şi 78 de angajaţi în total - o dimensiune atinsă în România, de obicei, după 15-20 de ani de activitate.

Citeşte articolul integral pe IncomeMagazine.ro.


×
Parteneri
Leguma cu care românii au dat lovitura în această perioadă E 30 lei kg!
x close