Antena 3 CNN Economic Biz News Cât de curând va cere Spania ajutor financiar de la statele din zona euro

Cât de curând va cere Spania ajutor financiar de la statele din zona euro

Cât de curând va cere Spania ajutor financiar de la statele din zona euro
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
15 Oct 2012   •   13:29
Autorităţile spaniole ar putea solicita în noiembrie ajutor financiar de la ţările din zona euro. O eventuală solicitare a guvernului de la Madrid ar putea fi tratată la pachet cu o revizuire a programului pentru Grecia şi un sprijin financiar pentru Cipru, au informat surse europene apropiate situaţiei, citate de CNBC.

Executivul spaniol analizează condiţiile unui astfel de pachet de ajutor extern. Oficialii spanioli au anunţat că vor lua o decizie doar după ce are mai multă claritate privind necesarul de finanţare.

Spania a devenit în acest an centrul atenţiei în criza datoriilor, după ce băncile lovite de prăbuşirea pieţei imobiliare, regiunile cu datorii mari, o a doua recesiune în trei ani şi creşterea îndatorări statului au neliniştit investitorii.

"Ne mişcăm, facem paşi, pregătiri. Lucrurile se vor cristaliza în noiembrie", a precizat, pentru Reuters, un înalt oficial implicat în discuţiile pentru un posibil ajutor destinat Spaniei.

Întrebat dacă afirmaţiile sale înseamnă că Spania va cere ajutor în noiembrie, oficialul a declarat: "Sunt încrezător că se va întâmpla în noiembrie".

Potrivit unei a doua surse citată de Reuters, luna noiembrie este cel mai probabil moment pentru o acţiune din partea Madridului.

"Dacă ar trebui să fac un pariu, ar fi mai degrabă în noiembrie decât în octombrie, asta dacă va exista. Atunci ar fi un pachet, ai avea Grecia, Cipru şi Spania. Cred că nu şi Slovenia. Asta pentru că germanii şi alţii nu vor să meargă de mai multe ori în parlamentele naţionale, unde să poarte dezbateri dificile", a spus un oficial din zona euro.

 

 

×
Subiecte în articol: Spania ajutor financiar zona euro
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close