Antena 3 CNN Economic Biz News Cât de mult va fi afectată România, dacă RUSIA opreşte furnizarea de gaze. "Producţia internă este singura soluţie"

Cât de mult va fi afectată România, dacă RUSIA opreşte furnizarea de gaze. "Producţia internă este singura soluţie"

Cât de mult va fi afectată România, dacă RUSIA opreşte furnizarea de gaze. "Producţia internă este singura soluţie"
de O.P.    |    11 Apr 2014   •   06:33

România ar fi afectată în mai mică măsură decât alte țări din regiune în cazul în care Rusia ar decide să întrerupă furnizarea de gaze, doar 25% din consumul intern provenind din import, a afirmat, joi, premierul Victor Ponta.

"România, față de alte țări din regiune, care depind sută la sută de importul de gaze din Rusia, are o dependență scăzută. O medie de 25% din gazul pe care noi îl consumăm se importă din Rusia. Fiind o iarnă foarte caldă, acum avem rezervele necesare pentru o perioadă mai lungă de timp, însă evident că dacă vorbim de o situație, de o criză de săptămâni sau de luni, nu este niciun fel de pericol, nici pentru populație, nici pentru industrie. (...) Dacă e vorba de o criză pe termen lung, atunci sigur, avem capacitate de stocare, dar producția internă este singura soluție", a declarat, premierul, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Pitești.

Ponta și-a exprimat speranța că nu se va ajunge la o criză a gazelor pe termen lung, pentru că atunci s-ar înregistra efecte negative în economie, dar pentru a se evita pe viitor astfel de situații, România trebuie să-și dezvolte capacitățile de extracție.

×

Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea | Luni-Joi, 21:00

Adrian Năstase: "E nevoie de o dezbatere în Parlament în legătură cu orientarea politicii externe"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close