Antena 3 CNN Economic Biz News Cât te costă să pleci în vacanţă cu maşina. Preţul benzinei diferă de la ţară la ţară

Cât te costă să pleci în vacanţă cu maşina. Preţul benzinei diferă de la ţară la ţară

Cât te costă să pleci în vacanţă cu maşina. Preţul benzinei diferă de la ţară la ţară
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Iul 2011   •   12:22

Dacă vă hotărâţi să plecaţi cu maşina prin Europa, trebuie să ştiţi că există diferenţe semnificative între ţări în ceea ce priveşte preţul carburantului.

Vacanţa în Grecia va fi cea mai scumpă în această vară. Cel puţin din punct de vedere al costurilor pentru carburanţi. Aici, benzina Euro 95 fără plumb se vinde cu 1,66 euro/litru.

Cu doar un cent mai ieftină este benzina din Olanda, în timp ce în Danemarca este 1,63 euro. Grecia a ajuns, în luna mai din acest an, ţara cu cea mai scumpă benzină din Uniunea Europeană. Până la acel moment, cele mai scumpe două ţări erau Olanda şi Danemarca. 

Tot în topul ţărilor unde vom plăti mult pentru carburanţi se află şi Portugalia şi Franţa, cu 1,58 euro pe litru. În Finlanda, benzina este 1,57 euro litrul. Mai puţin plătiţi în Germania. Benzina costă aici 1,54 euro. Foarte apropiat preţul şi în Marea Britanie - 1,52 euro pe litru.

Dacă privim la polul opus, cea mai ieftină benzină este în Bulgaria - 1,2 euro pe litru. Şi Cipru are carburanţi ieftini. Aici se vinde litrul cu 1,22 euro.

România pare să stea destul de bine, cu un preţ al benzinei de 1,27 de euro pe litru. Benzina noastră a fost cea mai ieftină din Europa din septembrie 2010 şi până în aprilie 2011.

Per total, benzina s-a scumpit, în acest an, cu circa 10%.

 


×
Subiecte în articol: benzina
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close