Antena 3 CNN Economic Biz News CE: Angajaţii ANRE nu pot fi restructuraţi prin decizia Guvernului

CE: Angajaţii ANRE nu pot fi restructuraţi prin decizia Guvernului

CE: Angajaţii ANRE nu pot fi restructuraţi prin decizia Guvernului
23 Iul 2010   •   09:48

Angajaţii ANRE îşi primesc înapoi salariile mari! - scrie Jurnalul Naţional. Şi asta pentru că aşa a decis Comisia Europeană. Oficialii de la Bruxelles susţin că nu se pot face restructurări în cadrul Agenţei Naţionale de Reglementare în Energie, pentru că se încalcă prevederile comunitare.

ANRE trebuie să aibă putere decizională cu privire la schemele de personal, la fel ca şi Banca Naţională. Adică e singura care poate decide tăieri de salarii sau restructurări. Observaţia a fost făcută chiar de către reprezentanţii Comisiei Europene. Ei au atras atenţia guvernului român că nerespectarea acestor prevederi contravine legislaţiei comunitare.

Potrivit Comisiei Europene, Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei nu mai avea de mult independenţă financiară, din moment ce era obligată să verse la bugetul de stat veniturile obţinute de la companiile din domeniu.

În prezent, ANRE se află în subordinea Secretariatului General al Guvernului, de la care îşi primeşte şi banii. Soarta ANRE rămâne însă învăluită în ceaţă - scrie Jurnalul Naţional în ediţia de vineri. Şi asta pentru că, potrivit ministerului de finanţe, Secretariatul General al Guvernului trebuie să fie în continuare ordonator principal de credite pentru ANRE. Şi acest lucru nu se poate, avertizează oficialii din guvern, dar nu au ei drept de decizie.

Până la clarificarea acestei situaţii, angajaţilor ANRE le revin aceleaşi salarii cu multe zerouri.

Antena 3

 

 

×
Subiecte în articol: ANRE angajati Comisia Europeana
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close