Antena 3 CNN Economic Biz News Ce ar însemna pentru producătorii autohtoni ÎNCHIDEREA hipermarketurilor în weekend. "Ar fi dezastru"

Ce ar însemna pentru producătorii autohtoni ÎNCHIDEREA hipermarketurilor în weekend. "Ar fi dezastru"

Ce ar însemna pentru producătorii autohtoni ÎNCHIDEREA hipermarketurilor în weekend. "Ar fi dezastru"
de O.P.    |    20 Mar 2014   •   06:02

Producătorii autohtoni avertizează că închiderea supermaketurilor în weekend i-ar duce la faliment pentru că marfa perisabilă s-ar putea strica pe rafturi.

Pe de altă parte, micii fermieri sunt supăraţi că produsele lor nu au nicio şansă să ajungă în supermarketuri.

După mai bine de patru ore de discuţii, negocierile din comisia pentru agricultură din Camera Deputaţilor au rămas fără rezultat.

Producătorii autohtoni sunt împărţiţi în două tabere atunci când vine vorba ca hipermarketurile să fie închise la sfârşit de săptămână. Cei care vând produse perisabile, prin intermediul marilor lanţuri de magazine, se opun pentru că măsura i--ar duce în faliment. Micii producători însă, ar vrea ca în weekend-uri să poată să vândă produsele fără concurenţa hipermaketurilor.

Producatorii autohtoni ale caror produse nu si-au gasit loc pe rafturile hipermarketurilor spun ca 9 milioane de romani din mediul rural pierd anual mai mult de jumatate de productie pentru ca nu reusesc sa o vanda, neavand acces in marile lanturi. De cealalta parte, comerciantii sustin ca, atata timp cat fermierii nu sunt organizati in asociatii, iar productia in masa nu e asigurata, lucrurile nu se vor schimba.

Discutiile din Comisie vor fi reluate peste 3 saptamani, atunci cand vor participa si reprezentanti ai Consiliului Concurentei.

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close