Antena 3 CNN Economic Biz News Ce firme din România "mănâncă" cei mai mulţi bani europeni, an de an

Ce firme din România "mănâncă" cei mai mulţi bani europeni, an de an

Ce firme din România "mănâncă" cei mai mulţi bani europeni, an de an
Sursa foto: Foto: recipes4us.co.uk
de M.Z.    |    30 Apr 2013   •   09:51

Banii europeni intră de ani de zile în conturile aceloraşi firme din România.

Rompan, compania lui Aurel Popescu, preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit şi Panificaţie, este prima în topul societăţilor în care s-au scurs zeci de milioane de euro din fondurile comunitare.

Rompan a primit, începând din 2008, patru contracte de aproape 20 de milioane de euro de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură.

Licitaţiile organizate de APIA şi câştigate de Rompan au fost cu dedicaţie, scrie Puterea. În 2012, SC Rompan Proiect SA a primit un contract de 6,88 de milioane de euro pentru furnizarea de mălai.

Prin licitaţie deschisă, i s-a atribuit un contract de 2,44 milioane de euro pentru furnizarea de paste şi biscuiţi. Şi, tot prin licitaţie deschisă, a primit un contract de 3,47 milioane de euro pentru furnizarea de fasole boabe.

Banii au fost atribuiţi pe motiv că Rompan ar fi singura firmă din România capabilă să ducă până la capăt contractele şi că ar avea capacitatea de a oferi şi garanţia executării contractelor.

SC Rompan Proiect Service SRL, controlată de Aurel Popescu, este prima în topul firmelor care au primit bani europeni, potrivit Income Magazine. Începând din 2008, compania a primit 20,8 milioane de euro din banii acordaţi României, pentru agricultură.

Pe locul doi se află SC Rompan Proiect SA, a aceluiaşi Aurel Popescu. Între Rompan Proiect-Service SA şi Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură au fost semnate patru contracte în valoare de 19,7 milioane de euro.






×
Subiecte în articol: bani europeni
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close