Antena 3 CNN Economic Biz News Ce mai impozitează Guvernul: tichete de masă, câştiguri de capital, dobânzi la depozite

Ce mai impozitează Guvernul: tichete de masă, câştiguri de capital, dobânzi la depozite

Ce mai impozitează Guvernul: tichete de masă, câştiguri de capital, dobânzi la depozite
Sursa foto: tichete de masa
10 Mai 2010   •   17:06

De la 1 iunie guvernul va impozita inclusiv tichetele de masă, veniturile din câştiguri de capital, din dobânzile la depozitele bancare şi plăţi compensatorii, potrivit Memornadumului suplimentar de Înţelegere convenit de România cu FMI şi UE, citat de Mediafax.

Şi veniturile programatorilor din domeniul IT vor fi impozitate după ce executivul va elimina scutirile prevăzute pânp în prezent.

Pensionările anticipate îngheţate până la intrarea în vigoare a legii pensiilor

O altă măsură prevăzută în memorandum vizează îngheţarea pensionărilor anticipate, începând cu data de 1 iunie şi până la intrarea în vigoare a legii pensiilor. Pensiile de invaliditate vor putea fi acordate numai cu aprobarea unor echipe de evealuare medicală din cadrul Ministerului Muncii.

În sectorul bugetar, cheltuielile salariale vor fi reduse cu 25%. Mai mult, Guvernul va elimina cel de-al 13-lea salariu pentru angajaţii din sectorul public, începând cu 2011.

Tot în memornadum este prevăzută reducerea cu 15% a pensiilor şi indemnizaţiilor de şomaj, anunţată vineri de Traian Băsescu.

Şeful misiunii FMI în România, Jeffery Franks a declarat că următoarea tranşă din împrumut va fi acordată ţării noastre numai în cazul în care guvernul va îndeplini măsurile la care s-a angajat.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tichete de masa guvern impozit dobanzi venit
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close