Antena 3 CNN Economic Biz News Ce se întâmplă cu Grecia în aceste momente. "Poziţia Germaniei este de neclintit"

Ce se întâmplă cu Grecia în aceste momente. "Poziţia Germaniei este de neclintit"

Ce se întâmplă cu Grecia în aceste momente. "Poziţia Germaniei este de neclintit"
de O.P.    |    04 Feb 2015   •   07:39

Noii lideri radicali ai Greciei îşi continuă ofensiva diplomatică privind renegocierea datoriei publice de 240 de miliarde de euro. Premierul elen Alexis Tsipras s-a întâlnit cu omologul italian Matteo Renzi, iar astăzi este aşteptat la discuţii de preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Junker.

Guvernul de la Atena propune acum înlocuirea actualelor obligaţiuni cu unele corelate cu evoluţia economiei elene şi nu mai insistă pe ştergerea datoriei către creditorii internaţionali.

Reprezentanţii guvernului de la Atena au mers în Italia ca să ceară sprijin pentru negocierile viitoare privind renegocierea datoriei către creditorii internaţionali.  Premierul italian Matteo Renzi este considerat unul dintre cei mai deschişi în faţa cererilor de clemenţă ale Greciei.

De neclintit este însă cancelarul german Angela Merkel care cere Atenei să îşi respecte angajamentele faţă de Ununea Europeană şi FMI.

Într-un interviu acordat presei din Regat, ministrul grec al Finanţelor a subliniat faptul că nu urmăreşte ştergerea datoriei Grecia ci, mai degrabă, o serie de conversii de datorie şi descurajarea evazioniştilor bogaţi.

Premierul elen urmează să discute cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker şi cu preşedintele francez, Francois Hollande.

×
Subiecte în articol: Grecia FMI Alexis Tsipras
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close