Antena 3 Economic Biz News Ce se întâmplă cu moneda euro la început de an. "Din 2006 nu s-a mai întâlnit asta"

Ce se întâmplă cu moneda euro la început de an. "Din 2006 nu s-a mai întâlnit asta"

de O.P.    |    05 Ian 2015   •   09:29
Ce se întâmplă cu moneda euro la început de an. "Din 2006 nu s-a mai întâlnit asta"

Euro s-a depreciat luni față de dolar aproape de cel mai redus nivel din ultimii nouă ani, investitorii estimând că Banca Central Europeană va adopta măsuri de relaxare cantitativă (QE), transmit AP și Reuters.

Euro a scăzut la 1,18605 dolari pe unitate, cel mai redus nivel din mai 2006. Vineri, euro s-a tranzacționat la 1,1955 dolari.

Într-un interviu acordat cotidianului financiar german 'Handelsblatt', președintele BCE, Mario Draghi, a afirmat că în prezent riscul ca Banca Central Europeană să nu-și îndeplinească obiectivul de menținere a stabilității prețurilor în zona euro este mai ridicat decât în urmă cu șase luni.

'Piețele financiare au înțeles din această declarație că Mario Draghi este pregătit să adopte măsuri de relaxare cantitativă', a explicat analistul Shin Kadota, de la Barclays în Tokyo. Economiștii se așteaptă ca datele ce vor fi publicate miercuri să arate că rata anuală a inflației în zona euro a încetinit la 0,1% în decembrie, pe fondul scăderii prețurilor la energie, mult sub ținta de inflație a BCE fixată la sub 2%. Ar fi pentru prima dată din 2009 când se ajunge la acest nivel scăzut.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close