Antena 3 CNN Economic Biz News Ce se întâmplă în rândul populaţiei din România: "Este pentru prima oară în ultimii şapte ani când se observă asta"

Ce se întâmplă în rândul populaţiei din România: "Este pentru prima oară în ultimii şapte ani când se observă asta"

Ce se întâmplă în rândul populaţiei din România: "Este pentru prima oară în ultimii şapte ani când se observă asta"
de O.P.    |    27 Ian 2015   •   12:40

Anul 2014 a fost cel mai bun de la declanşarea crizei în ceea ce priveşte încrederea românilor în perspectivele financiare şi economice, veniturile au fost stabile, iar procentul celor care susţin că situaţia financiară a familiei lor a fost mai dificilă decât în 2013 este în scădere, arată GfK.

"Este prima dată în ultimii şapte ani când procentul celor care se uită cu încredere la viitorul economic al ţării îl depăşeşte pe cel al neîncrezătorilor, ceea ce ne face să aşteptăm o creştere a indicatorului măsurat de GfK şi în 2015. Încheierea unui an electoral intens, dar şi perspectivele de revenire a economiei globale, îi determină pe români să spere la un viitor mai bun", a declarat Andi Dumitrescu, director general GfK România.

Astfel, 4 din 10 români afirmă că starea generală a economiei a suferit un regres anul trecut faţă de 2013, faţă de aproape 6 din 10 români care considerau acelaşi lucru pentru anul 2013 comparativ cu 2012.

Potrivit GfK, o treime dintre români se aşteaptă ca economia să meargă mai bine în 2015 şi doar 20% mai rău.

Pentru o treime dintre români spuneau în decembrie că situaţia financiară a familiei lor este mai dificilă decât în urmă cu 12 luni, în vreme ce 16% dintre locuitori credeau că aceasta este mai bună. Situaţia cunoaşte o îmbunătăţire faţă de 2013, când 44% din populaţie îşi vedea finanţele personale deficitare.

În privinţa perspectivelor financiare, doar un sfert dintre cei chestionaţi au spus de-a lungul anului 2013 că acestea se vor înrăutăţi, peste 21% fiind optimişti. Procentul celor care cred că situaţia bugetului va fi stabilă în viitor a crescut faţă de 2013, de la 43% la 47%.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close