Antena 3 CNN Economic Biz News Ce visează ministrul noaptea, trebuie să plătească românii ziua. Gazele s-ar putea SCUMPI din această cauză

Ce visează ministrul noaptea, trebuie să plătească românii ziua. Gazele s-ar putea SCUMPI din această cauză

Ce visează ministrul noaptea, trebuie să plătească românii ziua. Gazele s-ar putea SCUMPI din această cauză
de O.P.    |    12 Apr 2013   •   05:47

Gazele s-ar putea scumpi din cauza unei decizii a ministrului delegat pentru energie. Constantin Niţă vrea să împartă Romgaz în două şi să creeze o nouă societate de înmagazinare a gazelor.  Ministrul recunoaşte că preţurile la gaze ar putea creşte pentru ca societatea nou înfiinţată să îşi acopere costurile.

Ministrul Constantin Niţă aruncă sectorul energetic într-un con de incertitudine. După ce a modificat legea ajutorului de stat pentru energia verde, ministrul Constantin Niţă vrea să fărâmiţeze mai multe companii.

Societatea Romgaz ar urma să renunţe la partea de înmagazinare a producţiei, iar de această activitate se va ocupa o nouă companie.

"Evident că va trebui sa fie o societate, tot a ministerului. Vedem cum o sa facem. Va trebui sa traiasca, sa-si acopere costurile. De aceea o facem, sa nu iasa in pierdere, ci pe profit", spune ministrul Niţă, recunoscând astfel că preţul gazelor ar putea creşte.

O altă comanie care va fi scindată este şi Hidroelectrica. Ministrul vrea să înfiinţeze 2 -3 societăţi noi, care vor funcţiona pe mix de resurse energetice. În prezent, oamenii lui Niţă lucrează la un studiu de impact, chiar dacă oficialii de la Bruxelles şi Consiliul Concurenţei din România s-au opus unei astfel de idei.

 "Vreau sa le fac indiferent daca deranjez pe unii sau pe altii. Aceste companii pentru tara sunt foarte necesare. Cine intelege bine, cine nu, mai pune mana,  mai citeste, mai studiaza si apoi vine sa discute cu mine", a spus Niţă.

Acelaşi ministru promite că va verifica toate tarifele care se stabilesc in zona energetica, chiar daca  acestea sunt stabilite de ANRE, o institutie independenta.

"Am de gand sa umblu foarte serios la toate tarifele care se platesc in momentul de fata", se laudă ministrul delegat pentru energie.

În schimb, Niţă a semnat deja o decizie prin care energia de la termocentralele Hunedoara şi Oltenia vor fi prioritare în sistemul naţional. Asta deşi, curentul provenit de la acestea este de două ori ai scup decât cel de la Hidroelectrica.×
Subiecte în articol: scumpire gaze
Parteneri
Schimbarea care îi vizează pe toţi şoferii români, din iunie 2023
x close