Antena 3 CNN Economic Biz News Ce vrea de fapt Grecia de la Germania. Angela Merkel, jucată pe degete de Alexis Tsipras

Ce vrea de fapt Grecia de la Germania. Angela Merkel, jucată pe degete de Alexis Tsipras

Ce vrea de fapt Grecia de la Germania. Angela Merkel, jucată pe degete de Alexis Tsipras
de O.P.    |    24 Mar 2015   •   06:55

Angela Merkel şi Alexis Tsipras au făcut schimb de declaraţii binevoitoare după prima zi a vizitei premierului grec la Berlin. Vizita are loc, totuşi, într-o atmosferă tensionată: Tsipras tocmai a avertizat că, fără asistenţă financiară, Grecia nu poate achita ratele de credit datorate în următoarele săptămâni.

La aceasta se adaugă şi problema despăgubirilor de război pe care grecii susţin că trebuie să le primească de la germani.

O gardă militară i-a prezentat onorul premierului grec Alexis Tsipras, îndată după ce a fost întâmpinat de cancelarul Angela Merkel la Berlin. Şi mai călduroasă a fost primirea pe care i-au făcut-o lui Tsipras câţiva militanţi de extremă stângă, adunaţi în faţa cancelariei federale.

Prima vizită oficială a lui Tsipras în Germania nu a început, totuşi, prea bine. Premierul grec doreşte noi credite de la finanţatorii internaţionali în timp ce guvernul german pretinde, mai întâi, continuarea reformelor, pe linia politicii de austeritate.

Întâlnirea celor doi lider vine pe fondul insistenţelor referitoare la despăgubirile pentru masacrele comise de nazişti în al doilea război mondial.

Iar Tsipras a luat chiar apărarea gazdei sale în faţa presei germane. El a calificat drept o "provocare" recenta copertă a revistei Der Spiegel, care o înfăţişase pe Angela Merkel la Atena, înconjurată de... ofiţeri nazişti.

Astăzi, Tsipras se întâlneşte cu liderii partidelor de la putere şi din opoziţie şi vizitează memorialul Holocaustului de la Berlin.

×
Subiecte în articol: Grecia zona euro
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close