Antena 3 CNN Economic Biz News Cea mai profitabilă companie din lume a obţinut anul trecut un profit de 44,46 miliarde de dolari

Cea mai profitabilă companie din lume a obţinut anul trecut un profit de 44,46 miliarde de dolari

Cea mai profitabilă companie din lume a obţinut anul trecut un profit de 44,46 miliarde de dolari
Sursa foto: Foto: newschannel6now.com
de S.T.    |    30 Iul 2012   •   18:17

Revista Forbes a realizat topul celor mai profitabile companii din lume, anul trecut acest titlu fiind obţinut e o companie care a realizat un profit de 44,46 miliarde de dolari, scrie Mediafax.

Potrivit revistei Forbes, producătorul rus de gaze naturale Gazprom a depăşit anul trecut Exxon Mobil şi a devenit compania cu cel mai mare profit din lume, de 44,46 miliarde de dolari.

Exxon Mobil a fost cea mai profitabilă companie în 2010. Anul trecut, producătorul american de petrol a avut un profit de 41,6 miliarde de dolari, scrie RIA Novosti.

Pe poziţia a treia s-a situat Industrial and Commercial Bank of China, cu 32,2 miliarde de dolari.

Directorul general al Gazprom, Alexei Miller, a declarat reporterilor, la sfârşitul lunii iunie, că gigantul energetic este pentru al doilea an consecutiv lider la nivel mondial în privinţa veniturilor, iar în privinţa producţiei de petrol şi gaze se află pe locul al doilea.

Potrivit raportului financiar al Gazprom, profitul a crescut anul trecut cu 35%, la 1.307 miliarde de ruble (44,6 miliarde de dolari). Producţia de gaze naturale a urcat cu 0,9%, la 513,2 miliarde de metri cubi.

Exporturile către Europa au avansat anul trecut cu 8,2%, la 150 de miliarde de metri cubi.

×
Subiecte în articol: gaze naturale companie profit
Parteneri
Horoscop rune 6-13 februarie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close