Antena 3 CNN Economic Biz News Cea mai RISCANTĂ vizită din cariera ei politică. Ce era să păţească Merkel când a ajuns în Grecia

Cea mai RISCANTĂ vizită din cariera ei politică. Ce era să păţească Merkel când a ajuns în Grecia

Cea mai RISCANTĂ vizită din cariera ei politică. Ce era să păţească Merkel când a ajuns în Grecia
de O.P.    |    10 Oct 2012   •   06:40
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, s-a aflat ieri, pentru câteva ore, la Atena, într-una din cele mai riscante vizite din cariera sa politică. Prezenţa sa a scos în stradă zeci de mii de oameni, care o consideră principalul vinovat pentru măsurile de austeritate aplicate de guvern. Angela Merkel a salutat progresele grecilor pe calea echilibrului bugetar şi i-a îndemnat... să continue eforturile.

Merkel i-a anunţat pe greci că fără noi economii de 13 miliarde de euro nu vor primi următoarea tranşă de împrumut, de 31 de miliarde, de la Uniunea Europeană şi FMI. Declaraţiile sale au fost văzute ca o dovadă în plus că Germania este cea care impune austeritatea bugetară. Manifestanţii nu au ezitat s-o compare pe Angela Merkel cu Hitler şi soldaţii săi, care le-au ocupat, cândva, ţara.


În pofida mobilizării a peste 6000 de poliţişti, protestele din faţa parlamentului grec au degenerat repede în violenţe. Manifestanţii au aruncat cu pietre şi sticle incendiare, în timp ce forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene.

În plin haos un protestatar a alergat printre cele două tabere în pielea goală.În faţa ziariştilor, Angela Merkel a încercat să se arate optimistă, spunând că, deşi problemele Greciei nu pot fi soluţionate peste noapte, se întrevede, deja, luminiţa de la capătul tunelului. Mulţi greci sunt, însă, deja, prea disperaţi pentru a-i asculta încurajările.






×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close